top of page

TEKSTIÄ, OLE HYVÄ

Kaikki voivat sanoa, että tekstit ovat intohimoni. Niin voisin sanoa minäkin, ja sanonkin. Kuitenkin minulle tärkeitä ja intohimoni kohde ovat muiden tekstit. Toimin työssäni päivittäin virallisten ja epävirallisten tekstien parissa: luen ja kommentoin muiden tekstejä, tuotan itse materiaalia ja pyöritän sanoja markkinoinnissa. Olenpa joskus kirjoittanut muutaman tieteellisen artikkelinkin ammatillisesta äidinkielestä sekä kirjoittanut oppikirjan.

Tarjolla on sisällöntuotanto, tekstin tuottaminen, oikoluku, valokuvaus, nettisivujen tuottaminen ja suunnittelu sekä konsultointi yrityksille, yrittäjille, yhdistyksille, seuroille, kaikille tarvitseville. Toimintaa teen kehittääkseni itseäni ja sinua. Vaihdantatalous on aina myös mahdollista!

Tekstitykset ja saavutettavuus

Yhdenvertaisuus on yksi kantava voima, jota meidän kaikkien pitäisi tukea. Vuoden 2018 jälkeen on videoiden ja kuvien saavutettavuudesta tullut merkityksellinen asia, jossa huomioidaan erilaiset käyttäjät. Vinkkejä nettisivujen saavutettavuuten kannttaa etsiä, yksi hyvä lähde on Saavutettavuus-sivusto. Toimin itse tekstittäjänä suomi-suomi-tekstityksissä. Hoidan tekstitykset saavutettavaksi. Jos olet kiinnostunut myös kuvatulkkauksesta, niin ota yhteyttä.

Oikoluku, kielentarkistus

Julkaiseminen netissä on helppoa ja yksinkertaista, mutta osaatko tehdä sen oikekielisesti. Pilkkusäännöt ja sanajärjestysket voit unohtaa, teen markkinoivaa ja oikeakielistä tekstiä sinun ideoistasi. Nopeasti ja helposti.

Sisällönanalyysi

Onko sinulla aineistoa tai materiaalia, jota pitäisi tulkita? Autan sinua siinä. Teen nopeasti  ja ammattaidolla sisällönanalyysin valmiista aineistosta. Analyysi voi olla kvalitatiivinen tai kvantitatiivinen. Aineistona voi olla litteroitu haastatteluaineisto, aiemmat tutkimukset tai vaikkapa määrällinen massa tutkimusaineistoa.

Sisällöntuotanto

Nettisivut

Nettisivu on yrityksen näyteikkuna, joka pitää somistaa yhtä harkiten kuin näyteikkuna kadun varressa. Pelkät kuvat ja tiedot yrityksestä saa varmasti kuka vain aikaiseksi, mutta entä jos sisältö olisikin pysäyttävää ja lukijaa viihdyttävää tai jopa tiedottavaa. Lisäksi kannattaa muistaa tarkistaa asetukset ja sallia hakukonenäkyvyys sekä optimoida sivuston SEO. Kaupan päälle tietenkin kannattaa suorittaa oikoluku, jotta sivuston uskottavuus ei kärsi. Teen nettisivut mieluiten Wixillä ja opetan tarpeen mukaan päivittämäänkin niitä. Konsultointi ja yhdessä tekeminen on myös mahdollista.

Blogit

Haluatko lisää näkyvyyttä hakukoneissa ja vierailuja sivustollesi? Vastaat varmasti: kyllä! Blogi on hyvä väline näkyä netissä ja lisätä nettisivujen näkyvyyttä hakukoneissa. Blogiin ei riittä pelkkä tekstin kirjoittaminen, vaan sitä on osattava ruokkia oikeilla elementeillä, jotta saat aktivoitua googlebotit. Tässä voin auttaa sinua monipuolisesti: johdetaan linkkejä blogiin ulkopuolelta, linkitetään sitä somessa, jaetaan twiittejä ja kuvia Instassa sekä huolehditaan sisäiset linkit kuntoon ja otetaan blogin tagit haltuun.

Instagram, Facebook, Pinterest, LinkedIn, Google ja mitä niitä nyt on

Suunnitellaan seuranta ja toimenpiteet, räjäytetään potti. Pinterestissäkin kannattaa näkyää. 

Sähköpostimarkkinointi

MailChimp, Creamailer, Postiviidakko onhan niitä välineitä ja valmiita malleja, mutta entä jos halutaankin erottua sähkäpostimarkkinoinnissa ja uutiskirjeissä. Sähköpostin on edelleen käytännöllinen tapa massamarkkinointiin, mutta se tulee olla hyvin kohdennettua ja kiinnostavaa sisällöltään. Keksitään hyvä kampanja ja kiinnostava sisältö, tehdään kunnon segmentit ja hoidetaan homma kotiin.

Printti

Digitaalisuus ei pelasta kaikkea, meillä on aina oltava myös printtimateriaalia. Yhdemukaiset asiakirjat, lomakkeet, esitteet ja mainokset luovat uskottavuutta ja yhteistä ilmettä. Taulukot ja graafit sekä tyylikäs raporttien muotoilu vakuuttavat. Tekstin tulee olla oikeakielistä ja kuvien osuvia. Kyllä sekin hoituu. Taidegraafikoksi en rupea, mutta asettelut ja tekstit saan kohdilleen sekä varmasti oikeakielisen kokonaisuuden.

Tutustu hinnastoon tai pyydä tarjous

bottom of page